Magla na dionicama uz Bosnu i Drinu

Foto: UNO portal

Magla i niska oblačnost ovoga jutra smanjuju vidljivost na pojedinim dionicama uz rijeke Bosnu i Drinu. Kolovoz je mokar ili vlažan, dok je mjestimična poledica moguća na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima.

“Upozorava se i na učestale odrone na brojnim dionicama”, saopšteno je iz BIHAMK-a

Zbog najavljenih radova na redovnom održavanju rasvjete, danas do 16.00 sati, u tunelima Ivan, Crnaja, Jelašje, Lendava i Salakovac na magistralnom putu M-17 vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Radovi na rekonstrukciji mosta u toku su na dionici magistralnog puta M-16.4 Novi Travnik-Bugojno na ulazu u Bugojno, zbog čega je saobraćaj obustavljen. Putnička i manja teretna vozila preusmjeravaju se kroz naselja Kula i Kandija, dok teretna vozila iznad 7,5 tona ukupne mase saobraćaju preko Komara (Travnik-Donji Vakuf).

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na graničnom prijelazu Brčko-Gunja zbog nestabilnosti mosta obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor.

Na ostalim graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Ostavite svoj komentar