Svaki radni dan u 21h možete pratiti najgledaniju, najdramatičniju i najuzbudljiviju tursku seriju  “Kako vrijeme prolazi” (Öyle Bir Geçer Zaman Ki), koja je ujedno i  najuspješnija turska produkcija u sezoni 2010/2011.

Ovaj epitet zavrijedila je činjenicom da je oborila sve dosadašnje rekorde gledanosti u svim zemljama u kojima je emitovana. U Turskoj je, posljednja emitovana trosatna epizoda ostvarila rejting gledanosti od 21,7 posto, mnogo više od “Sultana veličanstvenog” (Magnificent Century), čije je finale postiglo rejting gledanosti od 17, 7 posto.

Zahvaljujući uspjehu ove, ali i ostalih serijskih izdanja, vlasnik TIMS produkcije, Timur Savci ostvario je neto zaradu od 1,85 miliona američkih dolara, što je njegovoj kući donijelo status najuspješnije produkcijske kuće u Turskoj.

I čime je to ova serija u tolikoj mjeri osvojila srca publike?!

Za sve vas koji se pitate, donosimo kratak sinopsis ove uspješne drame.

Godina je1967, Mornarski kapetan na dugim plovidbama, Ali Akarsu provodi dosta vremena daleko od svoje porodice. U međuvremenu se njegova supruga Cemile brine za njihovo četvero djece. Ona preuzima ulogu i oca i majke svojoj djeci dok je njen muž na putovanju.

Jednog dana se Ali konačno vraća kući sa putovanja… Svi članovi porodice vjeruju da se glava kuće vraća, ali ne znaju da će im se životi promijeniti nakon njegovog povratka. Pojavljuje se njegova mračna strana, i nešto je jednostavno neobično u njegovom ponašanju.

Cemile u Alijevom džepu pronalazi pismo koje će potaknuti niz događaja koji će preokrenuti život porodice Akarsu. Pismo će otkriti njegovu tajnu – ljubavnu aferu sa strankinjom. Da li će Cemile oprostiti mužu izdaju? Koga će Ali odabrati? Davno voljenu suprugu ili mladu ljubavnicu?

“Kako vrijeme prolazi” gledatelji TV1 moći će pratiti svaki radni dan u 21h.

SHARE