Foto: Screenshot/Facebook

Burno je bilo sinoć ispred zgrade općine Novi Grad u Sarajevu, gdje su se okupili stranački posmatrači, kako bi prisustvovali ponovnom brojanju glasačkih listića za sve nivoe. .

Tim povodom jutros smo kontaktirali portparola CIK-a BiH Maksidu Pirić, koja nije željela komentarisati sinoćnja događanja, uz napomenu da će zvanični stav CIK-a BiH biti saopćen na današnjoj konferenciji za novinare.

Kako je sve izgledalo sinoć, pogledajte na snimcima Facebook stranice Sarajevska sehara, čiji admin napominje da su nestranačka i nepristrasna stranica, ali da im je stalo do ponavljanja izbora.

Trenutno se ispred Općine Novi Grad odvija prava drama sa ponovnim brojanjem glasova gdje posmatracima nije dozvoljeno prisustvovanje. Tu je ujedno i prijavljeno najvise kradje glasova.

Gepostet von Sarajevska sehara am Mittwoch, 10. Oktober 2018

Sa posmatračima je razgovarao predsjednik Općinske izborne komisije zadužene za ponovno brojanje glasova Elvir Resić. Između ostalog, što možete i čuti na snimku, Resić je priznao da je član SDA stranke. Također, posmatrači i članovi drugih stranaka iskazali su nemjerljivo nezadovoljstvo, ističući mnoge nepravilnosti tokom ovog izbornog ciklusa, a ranije su navodili da se upravo u ovoj gradskoj općini desila najveća izborna krađa.Napominjemo, Sarajevska sehara je politički nepristrasna, samo nam je stalo do poštenih izbora! #stalonamje #stopuhljebima

Gepostet von Sarajevska sehara am Mittwoch, 10. Oktober 2018

PODIJELI