Alić: “Živim u mahali u kojoj kuće imaju retrovizore na prozorima”

Alen Altoka, nekada radijski voditelj, a danas zaposlen u digitalnom odjelu portala oslobođenje.ba, u emisiji “Ja biram goste” pozvao je književnicu Indiru Kučuk Sorguč, brand managera i kralja Instagram story-a Jana Amira Alića i blogericu iz Tuzle Irenu Perić. 

Sve ono što ranije ne bismo podijelili sa drugima danas bez puno razmišljanja dijelimo sa nepoznatim ljudima na društvenim mrežama, a sve zbog like-a više.

Jan Amir Alić u emisiji “Ja biram goste” kaže da za njega mnogi misle da je jako otvoren, ali da to i nije baš tako.

“Ja mnoge stvare ne bih uradio ni pred najboljim prijateljima, mamom ili tatom pa tako ni na društvenim mrežama. Nije lijepo da budemo potpuno svoji. Društvene mreže su postale svojevrsni reality show koji sam sebi praviš i kreiraš.To je zapravo Big Brother, veliko oko koje tebe prati  i snima. To je tako bilo i u mahali. Ja živim u mahali u kojoj cijeli jedan red kuća ima retrovizore na prozorima“, istakao je Alić.

Da li je dobio odgovore na pitanja „Živimo li jedan život u stvarnosti, a drugi  na društvenim mrežama, kako funkcionise cyber mahala i je li sve laž saznajte u utorak u 21 sat u programu TV1.