Foto: Millenium Multimedia

Sylvester Stallone je nakon dvanaest godina pauze opet u ulozi Johna Ramba. Lik Ramba je pored Rockyija Stalloneova najpoznatija filmska uloga.

U skladu sa idejom da peti dio franšize bude i posljednji, pretpostavlja se da će Rambo 5 nositi podnaslov Posljednja krv (Last Blood).

U novom filmu koji ćemo pogledati u kinima u jesen 2019. godine, Rambo se sukobljava sa meksičkim narko kartelom, a podršku će mu pružiti reporterka Carmen Delgado (Paz Vega) čija je sestra oteta.

Sylvester Stallone je u posljednjih sedam dana na svom Instagram profilu objavio tri fotografije sa snimanja filma. Izgled Ramba je potpuno drugačije u odnosu na onaj na koji smo navikli, čak više nema ni prepoznatljive duge kose.

View this post on Instagram

… Comes a Horseman Wild and Free. @rambomovie #rambo5

A post shared by Sly Stallone (@officialslystallone) on

View this post on Instagram

Tonight we start filming…!

A post shared by Sly Stallone (@officialslystallone) on

Već ovog novembra Stallone se vraća u kina sa filmom Creed 2, prvim nastavkom spin-off serijala. U filmu Stallone igra ulogu boksera Balboe koji trenira sina Apolloa Creeda. Centralna tema filma je sukob Adonisa Creeda sa Viktorom Dragom, sinom Ivana Drage. Dolph Lundgren reprizirat će ulogu Ivana.

PODIJELI