Francuska igrana serija, komedija iz 2008.godine Pariške priče u programu TV1 je od petka, 31. marta, od utorka do petka u 18:25h.

U seriji upoznajemo različite likove koji su odlučili da dijele isti životni prostor. Koliko dijele i živote i sudbine saznajemo kako se radnja počne odvijati. A uzbuđenja u  Parizu za svakog od njih sigurno neće nedostajati.

Matija, Seron, Enzo, Irina, Simona i Odri su mladi koji su odlučili da zajedno iznajme stan. Ali koliko se oni zaista poznaju? U istoj zgradi na istom spratu živi i Matijina sestra, Babet. Njen život je daleko od mirne luke uz nestalnog muža i blizance tinejdžere. Matija je prijatelj na kojeg se uvijek možete osloniti, ali zašto uvijek bježi kad je u pitanju novac? Šeron je moderna i vesela, ali njen zanosni izgled je samo fasada iza koje se krije mnoštvo kompleksa. Enzo je momak s obje noge na zemlji. Namjerava da se oženi Aurelijom, ali da li će biti dovoljno hrabar da se suoči sa duhovima prošlosti?Sliman je pravi srcelomac, ali ima niježno srce što ga sprječava da preboli bivše veze. Irina je djevojka koja drži sve konce u svojim rukama. Bez nje bi se društvo raspalo. Uči za advokata. A možda je i previše savršena? Babet je svima savjetnika i rame za plakanje. Malo po malo, sve njihove tajne će isplivati na vidjelo, i od prijatelja napraviti potpune strance pa čak i suparnike.

Glavne uloge tumače: Nicolas Van Beveren, Renaud Bernard, Anne-Sophie Franck i Marie Fugain.

Od utorka do petka u 18:25h na TV1.

SHARE