Za vrijeme mjeseca Ramazana na TV1 svaki dan pred sehur biće emitovan prigodan Ramazanski program u trajanju od sat vremena.

TV1 u saradnji sa Radio-televizijom Islamske zajednice “BIR”, u koordinaciji sa Upravom za vjerske poslove Rijasetom Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, donosi brojne razgovore sa eminentnim i stručnim gostima, poznatim teolozima, imamima, hafizima i hafizama, vjernicima, a autorica serijala je dr. Zehra Alispahić, docentica na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu.

Donosimo i serijal na temu džemata, kroz koncept tople ljudske priče u dokumentarističkoj formi. Ovim konceptualnim modelom najbolje će se izraziti sva duhovna i kulturološka raskoš bosanskog džemata, te osobena društvena raznolikost uslova u kojima se ispoljava ovdašnji vjerski život. Autor serijala je Ismet Bećar.

Pored dva serijala, u toku mjeseca Ramazana TV1 će emitovati i kratke filmove o svih šest medresa u Bosni i Hercegovini, uz njihov historijski pregled, uvjete i mogućnosti školovanja u njima. Autorica je Amela Jordamović.

Razgovaramo i o obavezama muslimana u mjesecu posta i obnove, zekatu, značaju knjige, čistoći, zikru i dovi i prolaznosti čovjekovoj.

Svaki dan, u jutarnjem terminu od 8:00h gledatelji će moći pratiti i reprizu Ramazanskog programa TV1.

Dočekajte sehur uz Ramazanski program TV1.

SHARE