Amar Češljar zaradio otkaz u dvije grupe zbog sporne izjave

Foto: Facebook

Proslavljeni bosanskohercegovački bubnjar Amar Češljar, od danas je bivši član prateće grupe Dine Merlina i sastava Letu Štuke. Dino Merlin i Letu Štuke otkazali su saradnju Amaru nakon njegovog Facebook komentara ostavljenog na Facebook stranici portala Klix u kojima je ovim riječima Amar Češljar komentarisao proteste jednog dijela hrvatske zajednice protiv izbora Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda:

“Ma tenk poslat i opleti. Ovo je ba ludilo. Nema tu glave za razgovora.”

Foto: Facebook / screenshot

Nije trebalo dugo da reagira i Dino Merlin.

“Razočaran sam, tužan i oštro osuđujem nedavne postupke glazbenog suradnika Amara Češljara koji je svojim neumjesnim komentarima nanio nemjerljivu štetu timu profesionalaca i umjetnika koji sa mnom već nekoliko desetljeća diljem svijeta kroz glazbu propagiraju ljubav, mir i dobro. Svi moji suradnici dobro znaju da moji životni svjetonazori ni na koji način ne isključuju bilo koji narod ili pojedinca i da u mom timu nema mjesta onima čiji stavovi izražavaju i pozivaju na nacionalne, rasne, religijske ili bilo koje druge vrste netrpeljivosti. Zbog nepoštivanja osnovnih principa na kojima je zasnovano naše djelovanje, odlučio sam odmah otkazati daljnju suradnju Amaru Češljaru. Ovim putem i primjerom pozivam sve nas na razumno djelovanje kako bi preuzeli odgovornost za svoje riječi i djela i bili korektivi jedni drugima u izgradnji tolerantnije budućnosti”, stoji u saopćenju Dine Merlina koje je prenio vecernji.hr.

Sličnog su stava i Letu Štuke koje su se danas oglasile statusom na svojoj Facebook stranici u kojoj su obznanili da Amar Češljar više nije član benda.

Amar Češljar je izbrisao cjelokupan sadržaj svog Facebook profila, a na Facebooku se ne može pronaći ni njegova službena Facebook stranica Drammar.

Foto: Facebook / screenshot

Ipak, u njegovu odbranu govore kolege muzičari. Gitarista Muris Varajić objavio je ovaj status: