Home Nekategorisano Đina Mujkić, producentica Informativnog programa TV1: Nije uvijek lako doći do svakog...

Đina Mujkić, producentica Informativnog programa TV1: Nije uvijek lako doći do svakog željenog gosta, ali uporni smo

1
0

Profesorica je francuskog jezika i književnosti, ali u TV1 radi kao producentica Informativnog programa. Željela je biti prevoditeljica francuskog jezika, ali ju je splet životnih okolnosti 2010. godine doveo u svijet televizije. Đina Mujkić danas neizmjerno voli novinarstvo, jer je, kako kaže, ova profesija dinamična i prepuna izazova. Producentica je Dnevnika TV1 i emisije “Kopča sa Nikolinom Veljović”.

“Informativni program neiscrpan je izvor novih izazova i situacija koje nas svakodnevno drže budnima. Biti producent Informativnog programa velika je odgovornost. Moj zadatak je da, u dogovoru sa urednicima i direktorom programa, u Dnevniku i Kopči obezbijedim aktuelne i zanimljive goste. Nije uvijek lako doći do svakog željenog gosta, ali uporni smo. Na sreću, TV1 je prepoznatljiva upravo po svom kvalitetnom informativnom programu i nemamo problem dovesti u naš studio ni najtraženije goste”, objašnjava Đina Mujkić.

TV1 se od svog prvog dana nameće tržištu kvalitetnim, objektivnim i neovisnim Dnevnikom. Već osam godina Dnevnik TV1 u 19 sati je među tri najgledanija dnevnika u BiH.

“Ništa kvalitetno se ne događa preko noći. Ipak je to pitanje ozbiljnog pristupa i rada, ali i kontinuiteta. Kada smo pokretali Dnevnik TV1 kretali smo od nule. Zahvaljujući predanosti, trudu i jasnoj viziji onoga što želimo postići, danas smo etablirani kao jedna od gledanijih informativnih emisija. Naš Dnevnik ima vrlo zahtjevnu formu, traje i do 50 minuta. Cilj nam je imati najjači informativni program u zemlji”, kaže Đina Mujkić.

Priznaje da je teže biti producent dijaloške emisije “Kopča” nego Dnevnika.

“Kopča ide jednom sedmično, ali je potrebno pronaći vezu između tri sagovornika, pronaći zajedničku temu, ponekad je veliki problem uklopiti ljude koji uslovljavaju s kim će sjediti u studiju. Najgore mi je pitanje “A, ko će još biti gosti emisije”? Nastojimo uvijek da o nekoj temu gosti imaju suprotstavljene stavove ali i kada ima pomalo dijaloških varnica. Uglavnom ponedjeljkom imamo kolegij gdje biramo temu Kopče za tu sedmicu.

Direktor programa Sanjin Bećiragić i urednica i voditeljica Kopče Nikolina Veljović nisu samo kolege s kojima radim, s njima imam malo dublji odnos od pukih poslovnih, imam njihovu podršku, razumijevanje i nekako mi se čini da smo kao mala porodica”, zaključuje Đina Mujkić.

Sin je moj pokretač

“Stres je sastavni dio života a ja sam nekako naučila da živim s tim. Da bih se izborila, nastojim da slobodno vrijeme provedem sa svojim sinom, on je moj veliki pokretač i razlog zbog kojeg radim milion stvari, mislim da vas samo dijete može motivirati da uradite i ono što niste mislili da možete. On je centar mog svijeta”, priznaje Đina.