Prvi širokobriješki “Oktoberfest” okupio brojne ljubitelje piva, muzike i bavarske hrane

Foto: Fena

Prvi širokobriješki “Oktoberfest”, koji je okupio brojne ljubitelje piva, glazbe i bavarske hrane, završen je u nedjelju.

Dašak najpoznatijeg svjetskog pivskog festivala mještanima je donio Garden Summer Bar u Širokom Brijegu, a kako su organizatori ranije priopćili, posjeta prvom širokobriješkom pivskom festivalu bila je velika.

“Ljudima u Širokom Brijegu i našim gostima trebalo je nešto poput ovog festivala. Mnogi bi htjeli posjetiti originalni Oktoberfest, ali znamo da nisu u mogućnosti pa smo htjeli donijeti dašak tog festivala u Široki Brijeg”, kazali su u izjavi za Fenu organizatori festivala.

Festival je počeo u petak nastupom banda “Dva i po čo'eka”, potom je prisutne u subotu zabavljao band “45 ⁰ C”, a svojim nastupom u nedjelju “Mokarski tamburaši” zatvorili su festival.

Gosti su mogli uživati u pivskim kućicama te svjetskim i domaćim pivima, a u ponudi su bile i originalne njemačke slastice koje se poslužuju na Oktoberfestu.

Inače, Oktoberfest je najpoznatiji pivski festival na svijetu koji se održava u Njemačkoj, a tradicionalno bilježi visoku posjećenost i popularnost te je jedan od zaštitnih znakova piva općenito.