Stiže nam reizdanje diskografije Silent Kingdoma

Foto: ilustracija

Bosanskohercegovačka grupa Silent Kingdom je u domovini nažalost najpoznatija samo u krugovima ljubitelja alternativne muzičke scene. U svijetu, njihova izdanja prodana su u hiljadama primjeraka, u svim formatima, od LP ploča do audio kaseta.

Grupa je osnovana 1999. godine kao projekt bubnjara Seada Tafre i gitariste i vokala Amira Hadžića, a u svom muzičkom izražajaju spojili su naizgled nespojivo – elemente black metala i sevdalinke.

Posljednji studijski album grupe “Where Secrets Meet” objavljen je 2017. godine i donio je radikalni zaokret u zvuku, te se grupa predstavila sa izdanjem koje inspiraciju vuče iz radova sarajevskih Indexa i žanra progresivnog rocka.

Iako je taj album svojevremeno najavljivan kao moguće posljednje studijsko izdanje grupe, jučer je Silent Kingdom objavio vijest da će svih šest albuma grupe biti reizdano u posebnom boxsetu čijom će kupovinom ljubitelji grupe moći finansirati snimanje novog materijala, što znači da priča Silent Kingdoma nije gotova. Ovo je nova prilika da se nabave neka od starijih izdanja grupe koja su rasprodana.

Tačan datum izlaska, kao i izdavač, još uvijek nisu poznati.