Uspješno realiziran projekat TV1 “Dobrodošli u srce Sarajeva”

U toku Sarajevo Film Festivala, u periodu od 10. do 17. augusta, u programu TV1 uživo je realizirano 35 specijalnih emisija “Dobrodošli u srce Sarajeva”, posvećenih ovoj najvećoj regionalnoj filmskoj smotri. U skoro 30 sati programa na tri lokacije voditelji TV1 Minja Šurković, Zerina Patković, Vladimir Čolaković i Arnel Šarić razgovarali su sa više od 100 gostiju, te obradili mnogo zanimljivih tema i pratećih događaja vezanih uz Sarajevo Film Festival.

“TV1 smještena je u srcu Sarajeva, u neposrednoj blizini Narodnog pozorišta, odnosno centralnog Festivalskog trga, što nam je omogućilo da se naše emisije realiziraju svakodnevno u pet termina, uživo iz tri improvizovana studija. Ugostili smo najzvučnija imena iz svijeta filma, muzike, mode, ne samo iz BiH nego i zemalja regije, među kojima su Miki Manojlović, Dalibor Matanić, Ivan Bosiljčić, Leon Lučev, Antonio Nuić, Ornela Vištica, Jelena Gavrilović, Zvonimir Đukić Đule – Van Gogh”, rezimirala je Amra Ekmečić, urednica i producentica emisije “Dobrodošli u srce Sarajeva”.

“Ne vjerujte nikom ko vam kaže da je projekt „Dobrodošli u srce Sarajeva“ bio mačji kašalj. Radilo se na projektu koji je mentalno i emotivno iscrpio članove tima, natjerao nas da preispitamo životne odluke i odluku da se bavimo novinarstvom. No, budimo realni, kroz pakao postajemo bolji – samim tim, ljude koje sam u trenucima mrzio nakon svega volim kako ih niko neće voljeti”, priznaje Arnel Šarić.

“Miki Manojlović nam je potvrdio da ekskluzivno dolazi u naš studio, samo pola sata prije mog “dobro veče”, u trenucima posljednjih priprema pred uključenje u program. Cijeli plan se mijenja, slijede brze pripreme, potpuni haos u glavi. Ipak, treba stati pred takvog barda regionalnog glumišta i voditi razgovor s njim uživo. To je samo jedan primjer a bilo ih je mnogo sličnih. Uspjeli smo, svi zajedno. Dobili smo odlične komentare gledalaca i kolega. Hvala im. Tim pobjeđuje, to je suština”, iskreno će Vladimir Čolaković.

“Bilo je dosta zahtjevno realizirati jedan ovakav projekat, ali uz dobar tim sve ide lakše. Realizirajući emisije „Dobrodošli u srce Sarajeva“ proživjela sam dosta lijepih iskustava, ali i velikih izazova. Bila mi je čast razgovarati sa bh. i regionalnim zvijezdama. Iskreno ću priznati, u trenucima je bilo i veoma stresno, od kratkih rokova za pripremu emisije do situacija kada nam gost kasni. Bila je ovo sjajna prilika da se pripremimo za naš novi projekat koji ćemo realizirati početkom septembra”, kaže Zerina Patković.

“Brze izmjene gostiju, improvizacije, nepredviđene situacije I pet sati “živog” programa od nas su zahtijevale da uvijek budemo na visini zadatka, a ako uzmete u obzir da je ovo naš prvi zajednički projekat, vjerujem da smo u tome I uspjeli. Sve je lakše kada radite sa profesionalnim timom na koji u svakom trenutku možete računati, kako na kolege ispred – tako i na one iza kamera”, govori Minja Šurković.