(VIDEO) Slijepi Sarajlija Denis Barta osvojio publiku i ušao u finale Supertalenta

Foto: screenshot

Muzičar Denis Barta (20) iz Sarajeva ima tešku životnu priču. Rođen je s epilepsijom, autizmom i sljepoćom, a njegova bolest onemogućuje mu da koristi ruke. Ipak, sinoć je u polufinalu Supertalenta pjevao i svirao pjesmu ‘Ostala si uvijek ista’ legendarnog pjevača Mate Miše Kovača.

S najviše glasova gledatelja, prošao je direktno u finale.

– Iskreno, nisam ovo očekivao. Ovo je pobjeda za sve osobe s invaliditetom – rekao je njegov otac Nebojša.

Sarajlija je nastupom potvrdio komentar Martine Tomčić (43) da je ‘biće koje živi na jednom potpuno višem, plemenitijem, raskošnijem nivou u odnosu na nas’.

Mislim da je svaka riječ apsolutno suvišna. Ti si supertalent i hvala ti – rekla mu je Martina.

Ni Maja Šuput (39) nije mogla suzdržati suze. Plakala je tijekom cijele izvedbe.

Ti si naš heroj. Možeš biti ponosan na sebe jer si bio fenomenalan – rekla je Maja. Denis im je na kraju poručio da ih sve voli i pobjedonosno dodao za kraj:

– Ja sam otpjevao Mišinu pjesmu. Tako se pjeva i tačka! Zaredali su se i komentari gledatelja koji mu pišu da je pravo nadahnuće.

Od 1. avgusta postao je službeno prvi ulični svirač u BiH. Naime, Denis je otvorio svoj samostalni obrt i sada je ‘ulični svirač’ i njegovo službeno zanimanje. Pjeva i svira na sarajevskoj Ferhadiji. To je od sada njegovo radno mjesto – rekao je njegov otac Nebojša. Dodao je kako mu je show ‘Supertalent’ otvorio mnoga vrta te ga gotovo svi prepoznaju na cesti.

Denis Barta rođen je 1998. godine. Sa samo osam dana morao je operisati srce, a kada je imao 40 dana bio je potpuno slijep. Od druge godine bori se s epilepsijom, a u četvrtoj mu je dijagnosticiran autizam. Iako se ne može služiti rukama u svakodnevnim aktivnostima, Denis svira klavijature.