Voditeljica Milica Blagojević Kokotović pridružila se timu TV1

Voditeljica Milica Blagojević Kokotović pridružila se timu TV1

Poznato televizijsko lice Milica Blagojević Kokotović odnedavno je dio tima informativno-zabavne emisije “Jedan je dan” u programu TV1. Sa kolegicama Minjom Šurković i Zerinom Patković, te kolegom Vladimirom Čolakovićem, Milica uređuje i vodi emisiju “Jedan je dan”, koju gledatelji TV1 mogu pratiti svakog dana, od ponedjeljka do petka, u dva termina (16 do 17 i od 18:20 do 18:50 sati).

Ova ambiciozna voditeljica priznaje da joj je prelazak u TV1 donio novu, pokretačku energiju, te da novi profesionalni angažman predstavlja stepenicu više u njenoj televizijskoj karijeri.

“Volim raditi u ovakvom formatu, gdje uz informacije o dnevnim i aktuelnim događajima, dočekujemo goste različitih profesija, pričamo zanimljive i neobične priče, predstavljamo ljude nesvakidašnjih zanimanja i hobija… Nikada nikoga ne kritikujemo, nego donosimo dnevnu dozu pozitive i pokazujemo da u BiH ima mnogo vrijednih, pametnih, naprednih, i na dobrobit društva ostvarenih ljudi. Čini mi se da nam to dobro ide i da gledatelji mogu osjetiti vedar duh, entuzijazam, kreativnost i maštovitost ekipe koja priprema emisiju Jedan je dan”, govori Milica Blagojević Kokotović.

Ima 28 godina, magistar je komunikologije, a iza nje je već 11 godina televizijskog iskustva. Počela je kao prezenter muzičke emisije, a nakon toga su se nizali različiti dnevni i sedmični formati, te plesne i zabavne kulinarske emisije.

“Ovaj posao radim iz čiste ljubavi, sa ogromnim zadovoljstvom. Želim biti informirana, pa mnogo čitam. Luda sam za knjigama i nerijetko osvanem čitajući neki dobar klasik. Velika želja mi je da završim i doktorski studij, ali trenuto nemam vremena za to. Svojim najvećim uspjehom smatram to što imam najuzvišeniju titulu, titulu majke, koju sam prvi puta ponijela prije četiri godine“, govori Milica o sebi.

Stroga majka

“Suprug i ja provodimo mnogo vremena s djecom, u igri i zabavi. Ne želimo ih opterećavati da uče čitati, računati, pisati, imat će vremena i za to.  Za razliku od popustljivog tate, ja sam stroga mama i ne “padam” na sve njihove molbe i osmijehe. Učim ih da ne mogu uvijek dobiti ono što žele, te da se red mora znati i poštovati”, priznaje Milica.