– Od 11. februara kreće nova emisija u programu TV1 pod nazivom „Ekologija i mi“. Šta donosite gledaocima, kojim danima i u kom terminu?

Prva emisija se emituje 11.februara u 12:30h. Gledaoci će moći vidjeti različite priče iz ove oblasti iz cijele BiH. Prva emisija je posvećena kvalitetu vazduha u BiH. Pokušat ćemo odgovoriti na nekoliko pitanja, prije svega kako vazduh učiniti kvalitetnijim. Šta je to što mi možemo uraditi da naša djeca dišu čist vazduh. BiH je mala, ali sigurno jedna od rijetkih zemalja koja ima netaknutu prirodu kojoj rijetko ko može odoljeti. Moramo na vrijeme reagovati da to sačuvamo.

– Odakle ideja za emisiju i sam naziv?

Klima se mijenja. Prosječna globalna temperatura je u porastu zbog povećanja količinestakleničkih plinova koje čovjek proizvodi svojim djelovanjem. Međunarodna akcija je nužna, jer klimatske promjene ne poznaju nacionalne granice. Onda vam je sve jasno. Želimo da budemo dio odgovorne zajednice, da ljudima što više ukažemo na značaj očuvanja okoline. Naša zemlja je rijetka u svijetu, po tome da imamo toliko izvora pitke vode, da u krajnjem, možemo piti vodu iz česme. To je danas privilegija. Da imamo planine koje su prekrasne, rijeke. Moramo dati svoj doprinos očuvanju prirode.

– Raduju li Vas novi izazovi?

Uvijek! Pogotovo kada radimo nešto što je od velikog značaja. Pa pogledajte, da bismo bili dio EU, kojoj toliko težimo, jedan od uslova je i čist vazduh. Moramo se snaći i na vrijeme reagovati.

– Radite i kao novinarka TV1. Kako izgleda Vaš radni dan i kako sve stižete?

Teško je objasniti jedan radni dan novinara. To podrazumjeva spremnost, odgovornost, izazove i uvijek nešto novo. Sve je do organizacije. Uglavnom stižem.To je najvažnije.

– Šta volite da pogledate u slobodno vrijeme i kako bi po Vama izgledao idealni TV program?

Kada imam malo više vremena, volim pogledati neki dobar film. Opuštajući.Voljela bih više domaćih , kvalitetnih dječijih emisija. Mislim da nam to generalno nedostaje.

– Čiji rad od kolega poštujete i čiju emisiju ne propuštate ili povremeno pogledate? Zašto?

Gledam uglavnom sve emisije, moj posao to zahtjeva.Kolege poštujem jer znam koliko je teško opstati i napraviti nešto kvalitetno. Zato ne bih nikoga izdvajala. Poštujem profesiju, poštujem ljude koji se bore iz dana u dan da poboljšaju kvalitet programa. Svi shvatamo koliko je to danas teško.

– Kada se ne biste bavili novinarstvom šta biste radili u životu? Maštate li nekad o tome?

Iskreno, ne razmišljam, a pogotovo ne maštam.Možda ponekada treba više slobodnog vremena. Mislim da to treba svima , bilo koja profesija da je u pitanju. Kada sve saberem i oduzmem, sretna sam da radim ono što volim. U današnje vrijeme to je privilegija.

SHARE