Radni dan Nikoline Veljović, urednice i voditeljice Dnevnika TV 1, počinje u 13 sati, pa tako jutro i prijepodne provodi sa sinom Leon Makom i suprugom Draganom.

Međutim, prije nekoliko dana napravila je i izuzetak te je u slobodno prijepodne pozirala našem fotografu, dok se Leon Mak s drugarima igrao u vrtiću.

Vedra i nasmijana

Ovog puta s Nikolinom smo razgovarali o porodici i vremenu provedenom izvan studija. Govori da se njene obaveze ne razlikuju mnogo od obaveza drugih žena.

– Sve smo mi u utrci s vremenom – posao, igra, vrtić, kućanski poslovi, ručak, šetnja sa psom, pet minuta za sebe, i 24 sata često su malo za sve to. Jedino što nas stigne je stres, zato sam “spustila loptu” i dogovorila se sama sa sobom što su mi prioriteti. Neke stvari koje su nam iz nekog razloga nametnute kao obveze, jer, kao, treba se, red je, zapravo uopće nisu hitne. Zato, što se mene tiče, idu u folder ”podsjeti me kasnije” – govori Veljović.

Mnogi će za Nikolinu reći da je vrlo ozbiljna, dok ona tvrdi da je takva samo onih pola sata, koliko traje Dnevnik.

– Dok vodim Dnevnik, ozbiljna sam, i to isključivo zbog tema i sumorne svakodnevice, koja nas okružuje. Ponekad moram biti “mrgud”, a to nisam, u suštini sam izrazito vedra i nasmijana osoba, uvijek mislim pozitivno i to nastojim prenijeti i na ljude oko sebe – pojašnjava Veljović.

Govori da se, otkad je u njen život ušao Leon, mnogo toga promijenilo, a uloga majke je nešto najljepše što joj se desilo.

– Moj suprug kaže da sam previše popustljiva, a ja mislim da sam samo mama. Nisam stroga, to nekako i ne ide uz moj karakter, i ranije su mi govorili da izgledam smiješno kad sam ljuta. Naravno, postoje pravila i granice preko kojih se ne može prijeći i Leonu ih jasno stavljam do znanja, ali ne strogoćom, nego razgovorom. U konačnici mislim da tako postižemo i najbolje rezultate – govori Veljović.

Punimo baterije

Leon je, kako kaže, veoma energičan dječak, voli da šeta, trči, igra se s drugarima, pa zbog toga  On ne gleda crtane filmove, jer to valjda podrazumijeva da bi trebao sjediti. Razumijem njegov karakter i potrebe, zato svaki moment koristimo za izlazak u park, vožnju biciklom, šetnju… Ide ružno vrijeme i takvih će izlazaka biti sve manje, ali njegova će energija ostati ista pa, moram biti iskrena, dozvolimo mu i poneku ludost kod kuće. Hvala komšijama što nas trpe i razumiju – kaže s osmijehom lijepa Nikolina.

Skoro svaki vikend sa sinom i suprugom provede na vikendici jer, kako kaže, priroda je oaza u kojoj pune baterije.

– Leon svaki dan pita idemo li sutra na vikendicu i već pomaže tati, kupi lišće, kosi… Meni rado pomaže oko cvijeća, za njega je sve to i vrlo korisno. Drago mi je da već zna da se cvijeće mora njegovati da bi bilo lijepo, povrće posaditi, upoznao je i sve domaće životinje – pojašnjava Veljović.

Sastanak, konsultacije, šminka i odjavna špica

Radni dan Nikoline Veljović odvija se, kako kaže, po nekoj ustaljenoj shemi.

– Počinje sastankom, nastavlja se stalnim konsultacijama s kolegama na terenu i šefom deska, a završava odjavnom špicom Dnevnika – kaže Veljović, kojoj je za šminkanje i feniranje dovoljno pola sata.

Trenuci ženske ludosti

Iako je svi poznaju kao plavušu, jedno vrijeme Nikolina Veljović je imala smeđu boju kose.

– Valjda su to oni trenuci ženske ludosti i neuračunljivosti pod izgovorom ”želim promjenu”. Sjećam se, došla sam kod svoje frizerke Minje, insistirala da me ofarba u smeđe, iako se ona protivila, ali bila sam uporna. Nakon tog eksperimenta, sedam dana svako jutro upoznavala sam se sama sa sobom u ogledalu i u konačnici upoznavanje nije uspjelo, pa sam brže-bolje ponovo vratila stari izgled – pojašnjava Veljović.

Najmanje vremena provodi kod kuće.

Razgovarala: Edina Bakić

SHARE