Novu sezonu dijaloške emisije “Tema TV1” s Nikolinom Veljović možete pratiti od četvrtka 13. Aprila, u 21h.

Nikolina je u intervjuu za Dnevni avaz istakla da je ponosna zbog činjenice da se tokom skoro tri sezone prikazivanja “Tema TV1” nametnula kao ozbiljna dijaloška emisija.

–  Kada se osvrnete na prethodna izdanja, kako ste dosad zadovoljni rezultatima emisije Tema TV 1? 

Tokom skoro dvije sezone prikazivanja  Tema TV1 definitivno se nametnula kao ozbiljna dijaloška emisija, trudili smo se obraditi najaktualnije društveno-političke teme, suočiti različite stavove i promišljanja,  osluškivati interes javnosti i odgovoriti na njihova pitanja i potrebe. Sve je to naišlo na izuzetno dobar odjek kod publike. Sada im se ponovo vraćamo. Pored aktualnih otvarat ćemo i neke, moram reći, važne ali nepravedno zanemarene teme.

– Postoji li sagovornik kojeg još niste ugostili, a voljeli biste i tema o kojoj još niste razgovarali?

U skoro tri sezoneprošlo je na stotine gostiju, zadovoljstvo mi je što su se svi pozvani uglavnom i odazivali pozivu za gostovanje, jer znaju da će biti pitani ali i dobiti priliku da odgovore, iznesu svoj stav ali i kritiziraju. Budući da radim i Dnevnik u kojem se svakodnevno izmjenjuju gosti zaista mi se teško sjetiti s kim ili o kojoj temi nisam imala priliku razgovarati, opet, sa druge strane iz dana u dan otvaraju se nove teme koje sa sobom donose i nove sagovornike.

– Kako se snalazite u nepredviđenim situacijama, jeste li neko ko brzo “spašava” situaciju?

Navikla sam na živi program koji sa sobom nerijetko donosi i nepredviđene situacije pa sam se vremenom i iskustvom s njima uglavnom naučila i nositi i snaći…Ali…iznenađenja su uvijek moguća, zato opreza nikad dosta.

SHARE