Hladni rat: Okršaj Emelianenka i Badera najavljen još jednim videom

Foto: Bellator MMA

U sali The Forum u američkom Inglewoodu 26. januara održat će se Bellator 214, a centralna borba je ona između Fedora Emelianenka i Amerikanca Ryana Badera koji se bore u finalu MMA Grand Prixa. Jedan od njih dvojice će tu noć podići pojas šampiona u teškoj kategoriji. Zbog zemlje porijekla boraca (Rusija i Sjedinjene Američke Države), mogu se čuti komentari da je ovo ‘okršaj Balboe i Drage u kavezu i stvarnom životu’.

Fedora mnogi smatraju jednim od najboljih MMA boraca svih vremena. Ovaj Rus ukrajinskog porijekla trenirao je i hrvanje i džudo. Sa 102 kile, Fedor je 10 kila teži od svog protivnika Ryana Badera. Bader možda nije iskusan kao Emelianenko, ali činjenice da ima 26 pobjeda i da je na putu ka Fedoru porazio Muhammeda “Kralja Moa” Lawala i Matta Mitrionea ga čine veoma opasnim protivnikom.

Ostaje pitanje je li ovo posljednji Fedorov okršaj, ali je ovo nesumnjivo jedna od posljednjih prilika da se Fedor okiti još jednim pojasom. Jučer je objavljena druga promotivna epizoda kojom se najavljuje ova važna borba.

Ostavite svoj komentar