Najgledanjija turska drama “Kako vrijeme prolazi” (Öyle Bir Geçer Zaman Ki) najuspješnija je turska produkcija u sezoni 2010.-2011.g.

Ovaj epitet zavrijedila je činjenicom da je oborila sve dosadašnje rekorde gledanosti u svim zemljama u kojima je emitovana. U Turskoj je, posljednja emitovana trosatna epizoda ostvarila rejting gledanosti od 21,7%, mnogo više od “Sultana veličanstvenog” (Magnificent Century), čije je finale postiglo rejting gledanosti od 17,7%.

Zahvaljujući uspjehu ove, ali i ostalih serijskih izdanja koje potpisuju za proteklu sezonu, vlasnik TIMS produkcije, Timur Savci ostvario je neto zaradu od 1,85 miliona američkih dolara, što je njegovoj kući donijelo status najuspješnije produkcijske kuće u Turskoj za proteklu sezonu.

Ponovno, za najbolje serijsko ostavarenje iz Turske, za teritorij naše zemlje, izborila se TVMreža, kojoj, zahvaljujući nedavno sklopljenom strateškom partnerstvu sa najvećom medijskom kućom iz Turske Dogan TV, dobrih serijskih naslova zasigurno neće nedostajati.

Naime, razmjena najekskluzivnijeg programa, pored edukacije kadrova i stručne ekspertize, jedna je od osnovnih stavki potpisanog ugovora o partnerstvu. Pravo prikazivanja  u ostalim zemljama Balkana obezbjedile su najgledanije televizije: Prva srpska TV (Fox) u Srbiji, Nova TV u Hrvatskoj, Kanal D u Rumuniji, Sitel TV u Makedoniji i BTV u Bugarskoj.

Ponedjeljak, utorak, srijeda i petak u 21:00h

SHARE