“Potraga za pravdom”  je telenovela snimljena 2011. godine  prema najpoznatijem turskom mjuziklu iz 1964. godine “Kešanli Ali Destani”, autora Halduna Tanera, koji je izvođen, osim u matičnoj zemlji i u Njemačkoj, Engleskoj te zemljama bivše Jugoslavije.

I ovoga puta tematika serije jeste ljubavna, ali duboko inkorporirana u zavjere I prevare, zbog kojih osim ljubavne drame, pratimo I onu osobnu dramu čovjeka nevino osuđenog u borbi za pravdu I slobodu.

Priča započinje u naselju Sineklidag, davne 1959. godine. Ali je dobrodušni mladić koji živi sa  majkom Hasibe  i još od djetinjstva je zaljubljen u Zilhu koja živi sa daidžom. Nakon povratka iz vojske, odlučuje zatražiti Zilhinu ruku od njenog proračunatog daidže Ihsana koji od njega zauzvrat traži novac. S druge strane, u Zilhu je zaljubljen i problematični Sipsi, koji već ima dogovor sa njenim daidžom Ihsanom.

Sipsi i njegov prijatelj Cafer isplaniraju Ihsanovo ubistvo, te krivicu prebace na Alija koji dobije dugogodišnju zatvorsku kaznu. Nakon godina robije Ali postaje potpuno druga osoba kojoj je glavni cilj osvetiti se Caferu i Sipsiju. Da li će Ali uvjeriti Zilhu da je nepravedno osuđen, da li će njihova ljubav preživjeti sva iskušenja koja ih očekuju? pitanja su koja čine okosnicu radnje serije.

Od ponedjeljka do petka u 15:05 h na TV Mreži

SHARE