“Predaj se srce” je priča o ljubavnoj agoniji, koja muči dvoje mladih ljudi rastrzanih između vlastitih emocija i okruženja, odnosno tradicije, porodice i prijatelja, koji tu ljubav brane. Socijalne razlike presudit će opet da još jedna ljubavna priča bude nemoguća, a u isto vrijeme snažna da krene u borbu protiv zabrana i predrasuda.

“Predaj se srce” intrepretira ljubavnu priču između prelijepe Bahar i zgodnog Saliha. Salih potiče iz siromašne porodice i od malena je bio primoran da  da radi kako bi uzdržavao ukućane. Radio je sve poslove, pa čak i posao vozača autobusa. Rastrgan između posla i kuće, nikada nije imao priliku da se istinski zaljubi u neku djevojku. No, sve će se izmjeniti kada upozna prelijepu Bahar. Ali, ona dolazi iz savim drugog okruženja, iz vrlo imućne porodice. I to će biti kamen spoticanja cijeloj ljubavnoj priči.

U seriji se pojavljuju poznata turska imena, poput prelijepe Songül Öden, koja se proslavila sa ulogom Gumuš u istoimenoj seriji. Uloga Ezer u Predaj se srce  (Vazgeç Gönlüm) je njen prvi serijski angažman nakon Gumusha,  a ujedno i prva uloga koju je realizovala u vrlo turbulentom periodu svog života,  za vrijeme razvoda. I možda je upravo to jedan od razloga zašto su producenti glavnu žensku ulogu, ulogu Bahar, prepustili  atraktivnoj Irem Altug, koja se osim glumom na trižištu Turske ostvarila i kao producentica, te kao scenaristkinja.

Završila je glumu na San Francisco State University-u i osim u serijama odigrala je veliki broj filmskih uloga. Preko 10 filmskih rola, te tri glavne ženske uloge u popularnim serijama, dodijelile su joj epitet jedne od najtraženijih glumca u Turskoj. Jedan od aduta serije je i atraktivni Murat Han, kojemu je povjerena glavna muška uloga, a koji važi za jednog od najpopularnijih turskih glumaca mlađe generacije.

Od ponedjeljka do petka u 20:00h na TV1 Mreži

SHARE