Oni nemaju dolare, ali imaju bogatog ujaka koji upravo dolazi iz Amerike.  A na njegovim dragim sugrađanima je samo da budu maštoviti i smisle najoriginalnije spletke kako da se okoriste o nesretnog Gorčila, ne slutivši pri tom da ga je gorka muka od besparice natjerala na povratak rodnoj grudi.

U seriji pojavljuje se afirmisana glumačka postava bez kojih komedija ne bi donijela toliko mnogo humora i zabave.

U ulozi nesretnog Gorčila je poznati srbijanski glumac Aleksandar Berček, koji je u karijeri igrao u preko 40 filmova, a glumio je i u brojnim pozorišnim predstavama. Godine 1980. dobio je Zlatnu arenu za ulogu Miška u filmu Tko to tamo peva. Jednu od zapaženijih ženskih uloga u seriji, ulogu Magdalene, supruge lokalnog mafijaša Guštera, ostvaruje i kraljica domaće komedije, Jelisaveta Seka Sablić.

Ostale, ne manje neobične i simpatične, likove tumače također poznata imena srbijanskog glumišta: Mirjana Karanović, Petar Kralj, Milenko Zablaćanski, Nela Mihailović i Dragan Jovanović.

Radnja ove popularne humoristične serije, koja gledateljima kraj malih ekrana vraća osmijeh na lice, počinje tako da se Nenadu Neši Ljutiću, vlasniku kafane Lovačka priča, smještenoj u malenoj varoši u unutrašnjosti Srbije, javlja ujak Gorčilo iz Amerike i najavljuje svoj skori povratak u Srbiju, rukovođen  željom da posljednje godine života provede na svom ognjištu.

Neša, njegova supruga Živana, brat Peša i otac Aleksandar puštaju mašti na volji i prave planove šta će učiniti sa dolarima koje će bogati ujak donijeti sa sobom. Uskoro cijela varoš saznaje za ujaka pa svi smišljaju način kako bi se okoristili o bogatog sugrađanina, uključujući i lokalnog mafijaša Guštera, korumpiranog predsjednika opštine, novopečenu bogatašicu Elizabetu…

Ono što niko od njih ne sluti jeste da je Gorčilo bankrotirao i da se u Srbiju vraća bez dinara. Istovremeno, mladi opštinski službenik odlučuje da raskrinka predsjednika i njegove mutne poslove, a drugi tok serije prati njegovu ljubavnu romansu sa mladom sekretaricom Marinom. Odličan miks spletki i intriga, uz neizostavan humor, u ovoj seriji obećava gledateljima sigurnu zabavu.

SHARE