Amar Osim o pobjedi nad Vorsklom i ozljedi Denisa Žerića

Foto: Armin Herić / FK Željezničar

Željezničar je, uprkos poništenom golu i ozljedi Denisa Žerića, savladao ukrajinsku Vorsklu sa 2:0, a tim povodima obratio se šef struke Amar Osim.

– Više smo bili ozbiljni nego dobri, ali nismo bili loši protiv ekipe za koju znamo šta su postigli u Evropi, znamo njene kapacitete. Igrači su bili skoncentrisani, požrtvovani i nagrađeni su za to pobjedom koja će im dati samopouzdanja u narednim jakim utakmica. Što se tiče novih fudbalera, tek su došli, ali su radili. Mujezinović s ekipom, Sipović individualno i on je pokazao da je ozbiljan igrač, a također i Mujezinović je pokazao neke kvalitete koje nemamo u rosteru, kazao je Osim nakon susreta. Narednu utakmicu Željezničar igra 10. feburara protiv ruskog Sochija.

Mladi veznjak Željezničara, Denis Žerić, već u petoj minuti utakmice morao je da izađe van terena. Nakon pogibeljnog starta jednog fudbalera Vorskle, koji je dobio crveni karton, Žerić je ostao da leži, te je odmah nakon toga i izašao vani.

– Odveli su ga u hotel, udarac je neki dobio. Moguće da je od jačine udarca malo i noga oštećenija, moguća je neka distorzija koljena, ali nadam se da nije. Otišao je odmah u hotel i medicinska služba zna šta je sa njim, rekao je Amar Osim.

Ostavite svoj komentar