Došao je trenutak da se polako svode računi na Nou Campu i kuju planovi za ljeto. Katalonci neće doživjeti promjenu samo na trenerskoj klupi, s obzirom da Luis Enrique pakuje kofere, već im je prijeko potrebno osvježenje i u igračkom kadru.

Kako piše dobro upućeni “Mundo Deportivo” turski ofanzivni vezista Arda Turan napušta Barcelonu ovog ljeta. Za njegove usluge zainteresovana su dva velika kluba iz Engleske i Italije, Arsenal i Napoli. Navodno, visina obeštećenja bi iznosila 21 milion funti, a londonski klub je bliži transferu, s obzirom da su čelnici Arsenala već obavili nekoliko razgovora s Ardinim agentom, Ahmetom Bulutom.

S druge strane, Katalonci će krenuti u potragu za novim igračem koji može pokriti više pozicija u veznom redu i bude neka vrsta kombinacije između Andresa Inieste i Neymara.

U uži izbor su ušla četiri kandidata, koja mogu podjednako dobro da igraju na bočnim ofanzivnim pozicijama, ali i na poziciji polušpica. Jedan od njih je Monacov velemajstor Bernardo Silva, ali je navodno prioritet da to bude iskusniji igrač u potpuno zrelim igračkim godinama. Sevillin dribler Vitolo igrač je koji se u potpunosti uklapa u taj profil, ima 26 godina i može da igra dobro na više ofanzivnih pozicija. Iako je ove sezone malo podbacio, vjeruje se da može odgovoriti na zahtjeve koji su postavljeni na Nou Campu.

Svog aduta ima i Barcin predsjednik Josep Maria Bartomeu, a to je Marco Reus. Miljenik Dortmundove publike već ima 27 godina i spreman je za odlazak iz kluba, a klauzula od 25.000.000 eura omogućava predsjedniku Barse da ostvari svoju želju.

Ipak, najjača karta u ovom špilu stiže iz Pariza, a u pitanju je još jedna Bartomeuova želja, Angel di Maria. Barca se raspitivala i u trenucima kada je bio član Manchester Uniteda, ali je tada u ugovoru imao klauzulu koja je branila njegov prelazak u Barcelonu. Međutim, to se promijenilo prelaskom u PSG. Njegov sjajan odnos sa reprezentativnim saigračima Messijem i Mascheranom bi značajno olakšao prilagođavanje na novu sredinu. Ipak, najveći kamen spoticanja je veliko obeštećenje koje bi, sasvim sigurno, tražio PSG.

 

SHARE