Prema pisanju grčkih medija, uglavnom je sve poznato u vezi sastava Helena za utakmicu protiv Bosne i Hercegovine na Bilinom polju. Grci će prema pisanju tamošnjih medija igrati u formaciji 4-2-3-1.

Na gol Grčke će se najvjerovatnije vratiti Orestis Karnezis, koji je propustio utakmicu protiv Belgije zbog povrede. Dva stopera bit će Sokratis Papastathopoulos i Kostas Manolas, a na desnom beku igrat će Vasilis Torosidis.

Veliko iznenađenje bi trebalo biti na lijevom beku, gdje će najvjerovatnije zaigrati 18-godišnji Panagiotis Retsos. Ovaj fudbaler Olympiacosa je inače stoper, ali nije mu strano igrati ni na lijevom beku, gdje je nastupao na početku protekle sezone.

Dva zadnja vezna će biti Alexandros Tziolis i Giannis Maniatis. Kostas Stafylidis, iako uglavnom igra na poziciji lijevog beka, najvjerovatnije će igrati na krilu. Ukoliko se slučajno Skibbe odluči da on igra na lijevom beku umjesto Retsosa, njega će na krilu zamijeniti Peter Mantalos, mada Grci navode da će se to teško dogoditi.

Na desnom krilu bit će Carlos Zeca. Mjesto u napadu rezervisano je za Konstantinosa Mitrogloua, dok će iza njega igrati Kostas Fortounis.

SHARE