Sada već bivši igrač Chelseaja John Obi Mikel posljednji je u nizu igrača koji su fudbalsku i financijsku sreću odlučili potražiti u kineskoj superligi, danas je potvrđeno da je potpisao za Tianjin Tedu.

Nakon Oscara redove Chelseaja napustio je i John Obi Mikel, nigerijski reprezentativac će igrati za Tianjin Tedu nakon što je prošao ljekarski pregled u četvrtak, a Azijska fudbalska konfederacija potvrdila transfer u petak.

Mikel će prema navodima kineskih medija zarađivati 140.000 funti nedeljno a navijačima Chelseaja obratio se u dugom pismu iz kojeg navodimo dijelove.

“Nakon deset godina, 374 nastupa i 11 trofeja došlo je vrijeme da se oprostimo. Bila mi je velika čast igrati za Chelsea, biti dijelom Chelseajeve obitelji, raditi i trenirati s najboljim managerima i igračima na svijetu”, započeo je Mikel.

“Kao što znate, nisam puno igrao ove sezone, a kao 29-godišnjak još u sebi imam mnogo godina u fudbalu pred sobom. Mislim da je vrijeme za novi izazov. Oduševljen sam što pristupam Tianjin Tedi u Kini, u trenucima kada kineska Super League uzima zalet” – rekao je Mikel.

SHARE