Realov defanzivac Raphael Varane spustio je rampu na glasine da će zamijeniti kraljevski klub sa Manchester Unitedom.

Varane je u prošlosti imao priliku sarađivati sa Mourinhom i bio mu je jedan od miljenika, a engleski mediji su objavili da ga Portugalac sada želi imati ponovo u svom timu i navodno je spreman na kraju sezone poslati ponudu.

U razgovoru za španske medije i sam Varane je priznao da je imao poseban odnos sa Mourinhom, međutim, čini se, za transfer u Manchester United i nije mnogo zainteresovan. Smatra da je ostanak u Realu od presudne važnosti za njegovu karijeru.

“Ranije sam se stalno pitao imaju li me na umu u Realu. Brinuo sam se, a onda su mi prišli predsjednik i trener kluba i rekli da nastavim raditi kako inače i radim. Odmah sam zavrnuo rukave i primio se posla kako bi se pokazao u što boljem svjetlu”, izjavio je Varane.

Dotakao se Varane i odnosa sa Mourinhom: “Sa Mourinhom sam imao poseban odnos dok je vodio Real. Istina je da sam, kada je na njegovo mjesto došao Ancelotti, imao lošiji status, ali ono što je on uradio za klub je nadmoćno i samo to se gleda. Nisam ja bitan, već klub.”

Varaneu ugovor sa Realom važi do 2020. godine i gotovo je izvjesno da će on biti dugoročna zamjena za Pepea.

SHARE