Košarka u Bosni i Hecegovini je pala na dno. Košarkaški savez se nalazi u ogromnim dugovima zbog kojih bi savez mogao vrlo brzo u stečaj. Ukupan dug iznosi 2 miliona i 400.000 maraka a problemi su objelodanjeni nakon hitne sjednice košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Dug nije nastao preko noći i nevjerovatno je da se pred javnost izlazi kada je situacija skoro bezizlazna. Mirsad Đonlagić je čovjek koji je mnogo dao ovom sportu, trenutno je član upravnog odbora saveza ali kaže da komunikacija unutar same krovne kuće nije bila na dobra prije svega na relaciji generalni sekretar- upravni odbor.

Đonlagić ističe i da su prispjela poreska dugovanja jednostavno plod pogrešne informaciju su imali članovi saveza.

Jedan od najboljih bh košarkaša svih vremena i bivši kapiten reprezentacije Samir Avdić nije uključen u rad saveza ali vjeruje da je izlaz iz krize uz ozbiljan pristup moguć.

Iz ministarstva civilnih poslova poručuju da nemaju uvid u poslovanje saveza, samim tim nemaju ni zvaničnu potvrdu ukupnog duga ali i da su spremni da učestvuju na neki način u rješavanju problema.

Sat otkucava, vremena je sve manje i neophodno je da se sve potrebne strukture uključe u rješavanje problema jer jednostavno država klupskog prvaka evrope iz 1979, država Mirze Delibašića, Nenada Markovića, Mirze Teletovića ili Jusufa Nurkića zaslužuje jak savez sposoban da povede bh košarku u svijetliju budućnost.

SHARE