Prva zvijezda Cleveland Cavaliersa LeBron James predvodio je svoju ekipu do najvećeg preokreta u istoriji play-offa protiv Indiane (119:114) u trećoj utakmici serije. 

Cavsi su gubili sa 26 poena razlike početkom trećeg perioda, ali su sjajnom igrom Jamesa i družine u drugom poluvremenu došli do velikog trijumfa.

James je uspio da popravi neke lične rekorde.  Utakmicu je završio sa triple-double učinkom postigavši 41 poen, uz 13 skokova i 12 asistencija. Kralj je tako prestigao Kobe Bryanta (5640) na trećem mjestu liste najboljih strijelaca u play-offu. James sada ima 5.670 poena, a ispred njega su još samo velikani košarkaške igre Kareem Abdul-Jabbar sa 5.762 poena i Michael Jordan sa 5.987 poena.  Ukoliko nastavi da pruža ovakve partije, James će vjerovatno već do kraja ovogodišnjeg doigravanja izbiti na čelo ove liste.

Zanimljivo da je noćas pretekao Kobe Bryanta (292) i po broju pogođenih trojki te izbio na četvrtu poziciju sa 295 ubačaja. U toj kategoriji je neprikosnoven Ray Allen sa 385 pogođenih trojki.

SHARE