Bahatost prvog čovjeka UFC-a obilježila posljednju konferenciju pred UFC 232

Jones i White na pres konferenciji / Foto: UFC

Posljednja konferencija uoči UFC-a 232 koji nam slijedi ovaj vikend je bila u najmanju ruku haotična, mnogi će reći i sramotna, piše Fightsite.hr. Atmosfera je bila očajna, govornici nisu mogli doći do riječi od zvižduka fanova, a nije dat niti jedan konkretan odgovor na pitanja koja su se nametala sama po sebi.

Jones je konstantno govorio o ‘bazenu koji predstavlja njegovo tijelo i zrnu soli koje bi trebalo biti nedozvoljeno sredstvo koje je pronađeno u njegovom tijelu’. Na pitanja o dopingu nije konkretno odgovarao ni predsjednik UFC-a Dana White. On je na sve upite davao isti odgovor – pitajte Jeffa Novitzkog, glavnog čovjeka UFC-a za anti-doping program.

Jedan dio konferencije treba posebno naglasiti jer pokazuje beskrupuloznost koju je ponovno pokazala elitna promocija. Radi selidbe UFC 232 iz Las Vegasa u Los Angeles svi borci na popisu borbi su ostali bez dobrog dijela svojih prihoda. Razlika u poreskom  pritisku u Kaliforniji u odnosu na Nevadu je pozamašna, a i cijene liječničkih pregleda koji su borci dužni obaviti u toj saveznoj državi su znatno veći. Borci su morali nadoknaditi i troškove prijevoza i smještaja svojih bliskih navijača koji su ih došli bodriti što je još jedan dodatan trošak na koji nisu računali i koji nema veze s njima.

Upitan hoće li kompenzirati te sve troškove borcima s obzirom na to da oni nisu odgovorni za selidbu čitave priredbe, White je prilično bahato odgovorio:

“A ko će platiti za mene razliku u porezu u Kaliforniji?”

Zatim je dodao:

“Tako je kako je. Ili će pristati na to ili se neće boriti i nitko neće dobiti svoj honorar. Tako je kako je. Morali smo pomaknuti ovo dešavanje. Slušajte, ova selidba sve košta mnogo novca, ali tako je kako je.”

Razlog nerazumijevanja UFC-a vjerojatno leži u činjenicu da ih je sama selidba iz Vegasa u LA koštala čak 6 milijuna dolara. Upitan o točnom iznosu koji su izgubili, White je odgovorio:

“Preseljenje nas košta oko 6 milijuna dolara. Da. Ne znamo hoće li se novac nadoknaditi iz zarade od PPV-a. PPV je uvijek kocka, ne znaš što ćeš dobiti. Slušajte, ovo je bila ispravna stvar za napraviti. Kalifornija je već bila involvirana u ovu stvar, znali su sve, bilo je s njima lagano to odraditi, dvorana je bila slobodna, tako da smo se odlučili na taj potez. Tako je kako je, ovo smo morali napraviti.”

UFC 232 se sada održava u The Forum dvorani u kalifornijskom Inglewoodu. Termin održavanja je ostao isti.