Anthony Joshua je pobjedom nad Vladimirom Kličkom pored IBF pojasa, osvojio i titule WBA i IBO prvaka svijeta.

Ipak, bokserske organizacije sada žele primorati Britanca da naslove brani protiv određenih boraca. IBF traži borbu protiv bugarskog borca Kubrata Puleva (36), dok organizacija WBA zahtjeva borbu protiv Kubanca Luisa Ortiza (28).

Oba borca su izazivači organizacija, što znači da se Joshua mora boriti s njima, ako ne želi izgubiti pojaseve. IBF i WBA su zatražile borbe za svoje mandatorne izazivače. Ako se to ne desi, britanski bokser će ostati bez dva pojasa, te će mu ostati samo IBO titula. Neporaženi Ortiz (27-0-2) je već najavio da ne želi čekati sa strane i da je spreman za najveću borbu u karijeri.

“Spreman sam za najveći meč u životu. Ako misle da ću se predati, sigurno su na nekom dobrom sranju. Puno sam prošao u životu, stigao sam teškom mukom do SAD-a sa Kube i ne želim sad da me niko izradi. Želim samo ono što mi pripada. Nokautiraću Joshuu prije osme runde. Vidio sa slabosti, vidio sam borca kojeg jedan udarac šalje na pod. Želim svoj WBA pojas i izazivam Joshuu”, rekao je Ortiz.

Odluka o novom rivalu za Joshuu mogao bi biti poznata uskoro, a biće interesantno vidjeti, hoće li Britancu biti oduzet neki od naslova.

SHARE