U 2016. uspješno je završeno pripajanje Moja banke Investiciono-komercijalnoj banci Zenica, koja od početka godine posluje kao ASA banka. Prevent grupacija, kao većinski vlasnik, sa ASA bankom želi da doprinese razvoju privrede i cjelokupnog društva.

S aktivom od 440 miliona maraka i preko 280 miliona kreditnog portfolija, ASA banka krupnim koracima korača ka cilju da se svrsta u red srednjih banaka po veličini u Federaciji. Poslovni rezultati iz prethodne godine pokazuju da su na dobrom putu.

“ASA banka je prošlu godinu, iako je prošla kroz jedan veoma zahtjevan proces spajanja dvije banke završili sa pozitivnim rezultatom poslovanja i dobiti od preko 1,8 miliona KM”, kazao je Edin Mujagić, izvršni direktor i član Uprave ASA banke.

“Snaga naše banke, odnosno ASA banke se bazira na domaćem kapitalu, zapošljavanju i pružanju podrške kako privredi tako i stanovništvu kroz kvalitetne usluge, kvalitetne proizvode, povjerenje i sigurnost, kao i profesionalan odnos prema klijentu”, dodao je Jasmin Spahić, izvršni direktor i član Uprave ASA banke.

ASA banka nastala je spajanjem zeničke Investiciono-komercijalne i Moja banke. Korporativni slogan govori o namjerama i planovima na tržištu.

“Sa našim korporativnim sloganom mi upravo želimo pokazati ‘naša i snažna’ da smo tu, da živimo na ovim prostorima, da namjeravamo sa svojim resursima i znanjem unaprijediti naše okruženje i biti jedan stabilan oslonac bh. privredi”, istakao je Samir Mustafić, direktor i predsjednik Uprave ASA banke.

Po omjeru plasmana, ASA banka trenutno je više okrenuta ka privredi, ali će se u narednom periodu sa novim proizvodima i rastućom mrežom poslovnica nastojati još više približiti stanovništvu.

“U budućnosti mi ćemo se fokusirati kako prema pravnim licima tako i prema stanovništvu tako da taj omjer će se izbalansirati i naš cilj je da budemo u prosjeku tržišta gdje je taj omjer cca 50 posto prema pravnim licima, 50 posto prema fizičkim licima”, dodao je Mustafić.

Predstavljen je i novi imidž kampanja, koji na dopadljiv način ukazuje na vrijednosti za koje će se ASA banka zalagati i predstavljati na tržištu BiH.

SHARE