BH Telecom podržat će 15 zdravstvenih centara u BiH sa 800 hiljada KM. Prva donacija od 100 hiljada KM danas je uručena Općoj bolnici ”Prim. dr. Abdulah Nakaš”. Iz ove bolnice poručuju da će novac biti upotrijebljen za osnovnu misiju, zdravlje pacijenata.

Novac će Opća bolnica potrošiti za kupovinu najsavremenijih respiratora i na taj način unaprijediti uslugu pacijentima.

“Uzeli smo dva respiratora od novca koji smo dobili. Tu je i najsavremeniji respirator koji se zove NAVA, i služi za održavanje u životu najtežih pacijenata”, istakao je dr. Zlatko Kravić, direktor Opće bolnice “Prim.dr.Abdulah Nakaš”.

Dodaje da se radi o vrlo sofisticiranim aparatima koji rade na nervni podražaj. “Tako da se od njega mogu liječiti pacijenti koji su oboljeli od teških respiratornih bolesti kao što je ptičija gripa, i ovim respiratorima se pacijenti dva puta brže vraćaju u život nego kod tih normalnih”, ističe Kravić.

Osim što je lider na tržištu telekomunikacija, BH Telekom je i lider kada je u pitanju društvena odgovornost.

“Osim velike stručnosti i požrtvovanosti medicinskog osoblja Opće bolnice, mi ćemo upotpuniti uspjeh njihov, nabavkom važnih aparata koji će dati što bolju kvalitetu usluga koje pružaju, a to su prije svega hirurške discipline”, poručuje Fuad Čibukčić, predsjednik Nadzornog odbora BH Telecoma.

BH Telecom će donirati sredstva za još 14 zdravstvenih ustanova na području BiH, među njima je i KCUS (140.000 KM), te bolnice u Travniku, Novoj Biloj, Goraždu, kao i dvije ustanove u Mostaru, zatim u Brčkom, Modriči.

SHARE