Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara tvrdi da je nezakonito praćen i prisluškivan u proteklom periodu. Izjavio je danas i da u narednih nekoliko dana očekuje rezultate istrage nakon što je nedavno prijavio da mu je život bio ugrožen na autoputu Kakanj – Zenica.

Čavara se nada da će nadležni organi uskoro utvrditi ko je ugrozio njegovu sigurnost i zašto. Priča je, tvrdi, dobila novi epilog jer je saznao da ga već duže vrijeme neko prati.

Marinko Čavara, predsjednik Federacije BiH: “Došao sam do informacija da sam sustavno nezakonito praćen i prisluškivan u proteklom periodu i da bi se to trebalo iskonstruirat i neke druge radnje napraviti u narednom periodu kako bi se politički diskvalificiralo ili kako bi se na neki način ova istraga totalno stavila u neki drugi plan.”

Nedavno je Čavara nadležnima prijavio sumnjiv slučaj, požalivši im se da mu je život bio ugrožen 5. jula kada se vozio autoputem Kakanj – Zenica. U vozilu je bio sam jer je prethodno raspustio osiguranje koje bi ga trebalo pratiti 24 sata.

Marinko Čavara, predsjednik Federacije BiH: “Ono što sam tražio od istražnih organa i organa sigurnosti je da neobične radnje dva vozila na autoputu istraže. Šta je uzrok tih neobičnih radnji u odnosu na moje kretanje po autocesti.”

Zašto bi mu neko želio nauditi, Čavara kaže ne zna. Ali pretpostavlja ko bi to mogao biti.

– A što ste im toliko zanimljivi? Šta mislite zašto su se baš na vas okomili?

Čavara: Ne znam, ja sam baš nevažan. Ne znam zašto baš na mene.

– Ne! Oprostite. Ja nisam mislila da ste vi nevažni, nego zašto baš na vas.

Čavara: Pa ja tražim te odgovore. Možda mi pomognete vi.

Bilo kako bilo odgovori, tvrdi Čavara, kasne jer je već prošlo 12 dana od prijave. Od nadležnih organa ne očekuje spektakularne rezultate ali vjeruje u pravosudni sistem Bosne i Hercegovine.

SHARE