Klub Nezavisnog bloka u Parlamentu BiH održao je sastanak Inicijativnog odbora za formiranje Narodnog nezavisnog bloka – Pokret za Evropu.

Osnivačka skupština planirana je za 10. septembar. Još se ne zna se ko će sve biti dio bloka. Sigurni su neki od nezavisnih načelnika, ali i pojedini političari iz RS.

Blok ili poktret će prema riječima osnivača insistirati na politici saradnje, a ne svađe. Inicijativni odbor je pripremio platformu budućeg rada.

„Ne želimo učestvovati o beskrajnim raspravama o izmjeni ustava, svjesni činjenice da je za promjenu Ustava potreban najširi konsenzus i politička atmosfera međusobnog povjerenja koja u ovom momentu nedostaje“, rekao je jedan od osnivača Senad Šepić.

Šepić tvrdi da će blok okupljati ljude iz cijele države, te da je o pristupanju Bloku razgovarao i sa kolegama iz SNSD-a i HDZ-a. O imenima nije htio govoriti. U medijima su se ranije pojavile informacije da bi Ognjen Tadić mogao biti jedno od imena ovog bloka.

„Mi imamo razgovore, između ostalog imamo neku vrstu dnevne komunikacije i sa kolegom Ognjenom Tadićem, hoće li on biti dio ovoga, to trebate pitati njega. Kad dođe vrijeme, jer to je njegova odluka“, kazao je Šepić.

Nezavisni poslanik Senad Šepić imenovan je za predsjedavajućeg Inicijativnog odbora, dok je njegov zamjenik Fuad Kasumović, aktuelni gradonačelnik Zenice. Osnivačka skupština planirana je za 10. septembar.

SHARE