“15do3” – kad mladi uzmu stvari u svoje ruke

Od ambicioznih mladih programera do perspektivnih poduzetnika. Vedran i Damir pokrenuli su “15 do 3” originalnu bh. platformu kojom želi odgovoriti na potrebe tržišta. Omogućava online pretragu i rezervacije termina u salonima ljepote, frizerskim i berberskim radnjama.

IT sektor je veoma perspektivan. Programiranjem se bavi sve više mladih koji uglavnom rade za strane klijente. Damir i Vedran odlučili su pokrenuti svoj biznis i kreirati korisnu stvar sugrađanima.

Bilo je i padova. Nekoliko neuspjelih projekata, ali to je sastavni dio poduzetničke priče. Ako želite uspjeti, morate učiti na svojim greškama – naglašavaju naši sagovornici.

Bosna i Hercegovina važi za državu koja ne podstiče građane da budu poduzetni, pokreću biznis i upošljavaju druge ljude. Oni u tome ne vide prepreku, a “15 do 3” već traži pojačanje u timu. Strah je osnovna prepreka na putu ka uspjehu. Nije lako pobijediti ga, a svako treba pronaći svoj način – dodaje Vedran.

Damir i Vedran planiraju ostati i svoj biznis razvijati u BiH. Vjeruju da ovdje mogu mnogo uraditi. U vidu imaju to da je BiH država koja se tek digitalno razvija te da nova IT rješenja mogu imati značajan uspjeh. Potrebne su dobre ideje, ali i naporad rad.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime