Trener jednog od najboljih MMA boraca današnjice: On trenira samo kada je napušen

Daniel Cormier i Jon Jones

Bivši trener aktuelnog UFC prvaka u poluteškoj kategoriji Jon Jonesa, Frank Lester, tvrdi dajedan od najboljih MMA boraca današnjice trenira samo kad je pod utjecajem marihuane.

Jones i Lester prekinuli su saradnju prije nekog vremena, a među njima traje verbalni “rat” jer Lester tvrdi da mu Jones duguje novac. S druge strane Jones tvrdi da su odradili dva kampa i da platio koliko je bilo dogovoreno. Međutim, desilo se nešto što je u posljednje vrijeme sve češći slučaj, a to je da su procurile informacije sa treninga. U razgovoru sa novinarom MMA Fightinga ispričao je kako izgleda Jonesov trening i otkrio više nego je trebao.

“On voli postići neku svoju vibru. Prije svakog treninga Jon voli okupiti trenere, slušati Boba Marleya i zapaliti mali joint. Greg Jackson i Mike Winkeljohn nisu dio toga. Najčešće bi otišli u njegov terenac i provozali se dok ne popušimo, a onda bi se vratili u dvoranu. Krenulo bi rastezanje, a onda molitva. Uvijek se pomolimo na početku i na kraju treninga. Nekad molitvu povede Jon, nekad netko drugi. Pomolimo se, a onda krene trening. I to bude žestok trening”, ispričao je Lester.

Što se tiče Jonesovog treninga, rekao je još nešto. Zapravo, otkrio je kako je taj način treninga zapravo vrlo efektan.

“Jones trenira samo kad je napušen. Ne prepušen ili uništen, nego onako blago napušen. I vjerujte da to pomaže. U početku mi se nije svidjelo, sve dok me Jon nije naveo da to radim svaki put. I što je nevjerojatno, odjednom u sparingu vidiš neke rupe i otvaranja kakva inače ne bi vidio”, ispričao je Lester.

Što se tiče marihuane, USADA ima vrlo zanimljiv stav prema korištenju. Ukoliko borac nema ugovorenu borbu ona nije zabranjena. Ako se borcu pronađe THC u krvi dok se nalazi u pripremama za službeno najavljenu borbu, on može biti kažnjen. Jonesu se to, barem ako govorimo o spomenutoj supstanci, još nije dogodilo.