50.000 KM za informaciju koja dovede policiju do bjegunca Edina Gačića

Foto: fokus.ba

Na sutrašnjoj sjednici Vlade KS-a predložit će se da nagrada za pronalazak Edina Gačića bude 50.000 KM, nezvanično saznaje Oslobođenje.

Danas je u Kantonu Sarajevo (KS) intenzivirana potraga za Edinom Gačićem, osumnjičenim za ubistvo policajca Mahira Begića, kao i Sauda Sultanića u Konjicu, a danas se potrazi priključilo i dodatnih 130 policajaca iz drugih kantona.

“Naši građani su zaista shvatili ovu situaciju kao ozbiljnu. Juče smo objavili potragu da tragamo za osobom koja je počinila krivično djelo. Juče smo imali dosta poziva, danas je isto tako nastavljeno sa pozivima. Sve te pozive provjeravamo i odlazimo na adrese. Najviše je poziva od građana sa područja općine Hadžići”, izjavila je za Anadoliju glasnogovornica MUP-a KS-a Suvada Kuldija.

Podsjetila je da je policijski komesar Mevludin Halilović jučer zatražio pomoć kolega iz drugih kantona.

“Jer na području Kantona Sarajevo imamo i održavanje EYOF-a tako da je na tom događaju angažovan jedan dio snaga. Svi naši kapaciteti su stavljeni na raspolaganje EYOF-u i na potrazi osobe koja je počinila ubistvo. Mogu reći da smo dobili ispomoć 130 policijskih službenika iz drugih kantona”, izjavila je Kuldija.

Još jednom je pozvala građane da izađu ususret i dojave bilo kakvu informaciju koja se tiče osobe za kojom se traga.

Kuldija se dotakla i mjera sigurnosti tokom održavanja EYOF-a.

“Što se tiče EYOF-a Štab zasjeda svakodnevno i procijenili su da će učesnici biti osigurani. Mi smo poduzeli sve mjere i aktivnosti. Mnogo je naših policijskih službenika u civilnim odijelima i oni su raspoređeni i patroliraju u Sarajevu”, dodala je Kuldija.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime