A kako će drugačije: Hrvatska na pogon igrača rođenih u BiH do četvrtfinala Svjetskog prvenstva

Foto: Ilustracija

Hrvatska U-21 reprezentacija u rukometu na impresivan način je izborila četvrtfinale SP-a. Fantastični igrači legendarnog Davora Dominikovića u osmini finala pobijedili su jaki Island s uvjerljivih 29:16 (13:7) i izborili su plasman među najboljih osam reprezentacija svijeta.

Ovom pobjedom nastavljen je savršen niz hrvatskih juniora. Šest utakmica i šest uvjerljivih pobjeda. Nakon Kosova, Brazila, Mađarske, Bahreina i Portugala, Hrvatska je nastavila sa sjajnim igrama i Skandinavci nisu imali nikakve šanse.

Do trijumfa su ih vodili rukometaši rođeni u Bosni i Hercegovini. Golman Ivan Ereš je imao 12 odbrana od čega dva sedmerca dok je Filip Vistorop bio najefikasniji sa šest golova.

Ereš je rođen u Ljubuškom dok je Vistorop rođeni Mostarac, no obojica su se odlučili da u budućnosti predstavljaju reprezentaciju Hrvatske, a ne Bosne i Hercegovine. Spomenimo da je tu i Josip Šarac koji je postigao četiri gola, a također je rođen u Ljubuškom kao i Ivan Martinović, drugi strijelac reprezentacije Hrvatske koji je rodom iz Jajca.

HRVATSKA – ISLAND 29:16 (13:7)

HRVATSKA: Ereš (10+2), Panjan (1+1); Malec 1, Mileta 5 (2), Novak 1, Godec 2, Vistorop 6, Martinović 3, Špruk, Miličević 2, Srna 1, Vekić, Račić, Papić 1, Šarac 4, Jaganjac 4. Selektor: Davor Dominiković.

ISLAND: Scheving 1 (2), Hallgrimsson (5); Asgeirsson 1, Aronsson 1, Vignisson, Grimm, Porkelsson 5 (2), Griffinn, Valdimarsson, Martinez 3, Vidarsson 1, Dadason 3 (2), Rivera 1, Ostenberg. Selektor: Einar Einarsson.