Admir Katica: Edin Gačić više nije sigurnosna prijetnja, presretan sam zbog toga

Foto: arhiv

Edin Gačić ubijen je u poslijepodnevnim satima u razmjeni vatre sa policijom. Tom prilikom jedan policajac je lakše povrijeđen, izvan životne opasnosti. Vanredno obraćanje Vlade KS započelo je u 17.30. Novinarima se obratio premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, komesar MUP-a KS Mevludin Halilović i ministar MUP-a KS Admir Katica.

“Edin Gačić više nije sigurnosna prijetnja po građane Kantona Sarajevo i presretan sam zbog toga. Ja prvo želim da se sjetim porodice preminulog Sultanića u Konjicu, naše dvojice ljudi koji su ubijeni od strane Edina Gačića. Želim iskazati zahvalnost građanima, svima koji su bili nama na usluzi, koji su davali razne informacije koje smo mi provjeravali”, rekao je ministar Katica.

Napomenuo je da je ovo bila najmasovnija policijska akcija koju on pamti.

“Ovo je najmasovnija potraga, ja je ne pamtim u zadnje vrijeme da je takva bila. Masovna potraga je urodila plodom upravo zbog toga što smo svi zaboravili na neke naše nadležnosti koje imamo, predali smo se tome srcem i dušem i uložili maksimalne napore”, dodao je Katica.

Komesar MUP-a KS Mevludin Halilović rekao je da je ranjeni policajac izvan životne opasnosti. On je zbrinut, a radi se o okrznuću.

Halilović nije želio precizirati da li je Gačić imao pomagače.

“Uviđaj je u toku, više detalja ćemo imati nakon završenog uviđaja. Sigurno ćemo nakon tih analiza vidjeti je li bilo jataka, onih koji su pomagali”, rekao je komesar Halilović.

 

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime