Akcija FUP-a u Sarajevu: Osuđivani diler ponovo uhvaćen sa drogom

Foto: fokus.ba

Policijski službenici Federalne uprave policije jučer su, u zajedničkim aktivnostima sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, te pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo, na području općine Novi Grad Sarajevo uhapsili osobu M. O. (1965) zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

– U sklopu navedenih aktivnosti, a po naredbi Općinskog suda u Sarajevo, izvršen je pretres putničkog motornog vozila i stana koji koristi osumnjičeni, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto cca. 15 grama nepoznate materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain, cca. 200 gr. nepoznate materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu amphetamin, cca. 600 gr. nepoznate materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu cannabis sativa L, 99 komada tableta koje asociraju na opojnu drogu extazi, vaga za precizno vaganje, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom, saopćeno je iz FUP-a.

Nezvanično sazanjemo da je riječ o Muji Ovnoviću, inače osobi koja je od ranije poznata policijskim organima zbog istih krivičnih djela. On je prije nekoliko godina osuđen na šest godina zatvora zbog nabavke i prodaje droge, ali mu je kazna smanjenja na pet godina robije. Njegova supruga Munevera Ovnović je za isto djelo, konačnom presudom, dobila 2,5 godine zatvora.

Ovnović je predat u nadležnost sarajevskog Tužilaštva, gdje će biti zadržan 24 sata. Nakon što ga postupajući tužilac ispita, bit će odlučeo o daljim mjerama.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime