Ako ne želite da izgledate debelo, izbjegavajte ovakvu odjeću

Foto: Ilustracija

Kao što postoji odjeća zbog koje ćete se doimati mršavije nego što jeste, tako postoji i odjeća zbog koje ćete izgledati kao da ste dobili još koji kilogram. Donosimo nekoliko modnih kombinacija u kojima izgledate debelo. Izbjegavajte takvu odjeću.

image

Duge nabrane haljine. Bez obzira na to što su udobne, zbog velike količine tkanine doimat ćete se krupnije nego što jeste.

Horizontalne pruge. Oko teorije da vas pruge debljaju postoji dvojba, jer neki tvrde kako nije tačna. Ipak, ako možete, izbjegavajte odjeću s prugama, posebno onim širokim.

Bijele tajice. Bijela boja općenito proširuje, a crna vizuelno smanjuje.

Cargo hlače. Vrećaste hlače s džepovima učinit će da se vaš donji dio tijela doima većim. Dizajnirane su po uzoru na klasične muške hlače kakve su se nosile 20-ih i 30-ih godina prošlog stoljeća, kada su i ušle u žensku modu, a posljednji su put bile popularne u osamdesetim. Iako su komotnog kroja, pristaju ženama uskih bokova ili ćete izgledati kao omotani vrećom. Volani i nabori. Volani na majicama ili suknjama proširit će za nekoliko centimetara vaš obujam.