Alma Kratina nakon glasanja: Koalicija nije pukla, DF-GS ostaje “unutra”

Šefica Kluba DF-GS u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Alma Kratina kaže da nisu podržali današnje razrješenje predsjedavajućeg Elvira Karajbića i imenovanje Mirsada Zaimovića na tu poziciju, kao ni imenovanje Mladena Boškovića za dopredsjedavajućeg, jer radi se o izboru “krnjeg rukovodstva”.

-Nije bilo političkog dogovora da izaberemo puno rukovodstvo, iz reda sva tri naroda, i u toj situaciji mi nismo željeli dati podršku. Imali su oni dovoljan broj glasova za izbor, to nije sporno, ali mi ne možemo podržati izbor krnjeg rukovodstva. Morali smo imati i dopredsjedavajućeg iz reda srpskog naroda. Jutros je bio prijedlog Mile Atlagić (SDP), koji je prvobitno rekao da će preuzeti odgovornost, ali se onda iz nekog razloga predomislio i odustao. Onda smo mi predložili Gorana Opsenicu (HDZ), ali i on je rekao da ne želi biti kandidat, kaže Kratina za Oslobođenje.

Naglašava da DF-GS ostaje “unutra” i da ovo ne znači pucanje dogovorene koalicije.

-DF je krenuo u tu vrstu partnerstva da bismo bili “unutra”, kao sudionici na mjestima odlučivanja u interesu građana. Mi ćemo svakako podržati sve što mislimo da je dobro i u interesu građana. Naš stav je savršeno jasan, govri Kratina.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime