Ambasadorica Kosova uporedila Srbe sa najvećim zlom u “Igri prestolja”

Foto: Agencije

Kako prenose srbijanski mediji, ambasadorica Kosova u SAD Vlora Citaku, na vlastitom Twitter nalogu, objavila je status u kojem je uporedila Srbe s najvećim zlom u “Igri prijestolja”.

Šefica diplomatske misije Prištine u New Yorku napravila je komparaciju odnosa Beograda i Prištine s dešavanjima u popularnoj seriji “Igre prijestolja”.

Treća epizoda posljednje sezone “Igre prijestolja”, pored toga što predstavlja najdužu scenu bitke, možda je i najiščekivanija epizoda svih vremena. U njoj se odvila bitka živih, predvođenih Starkovima i princezom Daenerys Targaryen, i Bijelih hodača i vojske zombija, predvođenih Kraljem noći.

Citaku je sinoć, nakon svjetske premijere, objavila:

“Igra prijestolja! Pa, kuća Stark je pobijedila u velikom ratu. Da bismo to preveli na termin Kosova, Srbija je pobijeđena. A sada, ko će sjediti na prijestolju… to više nije važno! Veliki rat je donio pobjedu! A za ostatak… pa, ako nam se ne sviđaju, pobijedit ćemo ih!”

Beli hodači su definitivno poraženi, a njih je Citaku uporedila sa Srbima, kojima predviđa skori poraz, misleći, po svoj prilici, na pregovore o statusu koji se danas popodne nastavljaju u Berlinu, navode mediji iz regiona.

Ovom objavom Čitaku je naljutila svoje pratioce, jer je otkrila detalje serije, čija premijera je na našim prostorima najavljena večeras u 21 sat, prenosi Avaz.