Apel građanima: Muškarac seksualno zlostavljao psa u centru Sarajeva, ako ga prepoznate, prijavite policiji

Foto: Facebook

Udruženje za zaštitu životinja “Dreams” objavilo je na svom Facebook profilu upozorenje na muškarca koji u centru Sarajeva seksualno zlostavlja psa. Udruženje je reagovalo nakon što im se javio svjedok ovog monstruoznog događaja, a slučaj je prijavljen i PU Stari Grad.

“Muška osoba sa fotografije lijevo sa psom je u noći 9. aprila 2019. godine seksualna zlostavljala psa. Silovao je jeadnog psa. Svjedok ovog monstruoznog događaja nam se odmah javio, a mi se obavijestili policiju. Ako ga primjetite sa psom pozovite policiju i zadržite psa. Mi ćemo uzeti psa”, mole iz Udruženja za zaštitu životinja Dreams.

Navode da skoro svi na području od Baščaršije do Titove ulice znaju o kome se radi, ali da niko ne zna njegovo ime.

“Često je u alkoholiziranom stanju. Po gradu se već neko vrijeme šuška da često sa sobom vodi psa kojeg često zamjeni drugim psom. Psi nestaju misteriozno, a iz pouzdanih izvora smo saznali da ih tuče i seksualno zlostavlja. Nažalost, tek smo prije dva dana saznali da mu je aktivistica Nina Gurda u prisustvu policije oduzela skotnu ženku pit bulla. 27. februara ove godine je spomenuti muškarac tukao navedenog psa, bacao ga i šutao nasred Titove ulice. Nina je reagovala, a nakon što je došlo do fizičkog obračuna reagovala je policija i pas mu je oduzet. Od posljedica zlostavljanja svi štenci bili su mrtvi, a tek kada se dogodio slučaj seksualnog zlostavljanja otkrilo se šta on radi i ljudi su počeli reagovati”, navode iz ovog udruženja.

Upozoravaju žene i djevojke da, ukoliko su same, ne pokušavaju oduzeti psa ovom muškarcu jer, naglašavaju, zna biti i nasilan.

https://www.facebook.com/GladnoPolje/photos/rpp.120350371445267/1262819973864962/?type=3&theater

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime