Automobil direktorice TVSA zapalio bivši uposlenik TVSA?

Foto: FENA

Direktorica TVSA Edina Fazlagić izjavila je danas na pres-konferenciji u Sarajevu da je njen automobil, koji je noćas izgorio u naselju Alipašino Polje, zapalio bivši uposlenik TVSA nakon što je u medijima objavljen tekst o navodnom kršenju moratorija na zapošljavanje. 

“U pomenutom tekstu sam na površan, paušalan i zlonamjeran način optužena da sam prekršila moratorij na zapošljavanje Vlade KS, bez konkursa primila 14 ljudi, i zaposlila stranački kadar, što apsolutno nije tačno”, istakla je Fazlagić.

Precizirala je da je jedan od osumnjičenih bivši radnik TVSA kojem je po sili zakona prestao radni odnos, ugovor na određeno vrijeme, i to 30. juna 2018.

“Navodi da je TVSA prekršila moratorij na zapošljavanje, uopće nisu tačni. Radi objektivnog i tačnog informisanja javnosti, treba objasniti da je svih 14 radnika koji se pominju, već dugi niz godina po raznim ugovornim osnovama angažirani u TVSA, tako da je ovdje riječ o konačnom rješavanju njihovog radnopravnog statusa”, kazala je Fazlagić.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime