Banjaluka: Otac optužen za seksualno zlostavljanje 14 – godišnje kćerke

Foto: Ilustracija

Protiv Banjalučanina D. B. Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci podiglo je optužnicu za krivično djelo obljuba sa djetetom mlađim od petnaest godina u sticaju sa krivičnim djelom upoznavanje djece sa pornografijom, dok mu je Okružni sud u ovom gradu produžio pritvor.

Prvim rješenjem određen mu je pritvor do 25. marta, a produžen je do izricanja prvostepene presude, a najduže dvije godine od dana potvrđivanja optužnice.

Ovaj slučaj otkriven je kada se četrnaestogodišnjakinja povjerila svojim školskim drugaricama kada su razgovarale na temu seksualnog obrazovanja učenika.

Prijateljice su djevojčicu ohrabrile da sve prijavi rukovodstvu škole i otišle s njom da to i urade. Nakon toga su iz škole alarmirali policiju, prenose Nezavisne novine.

Nakon prijave osumnjičeni nije bio dostupan istražnim organima jer se nalazio u Hrvatskoj i za njim je raspisana potjernica.

Uhapšen je 24. marta na graničnom prelazu Kamensko kada je iz Hrvatske ušao u BiH.

Odlukom Okružnog suda u Banjaluci tada mu je određen pritvor, koji mu je, a nakon potvrđivanja optužnice, produžen je do izricanja prvostepene presude.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime