Bešlić s predstavnicima Svjetske banke razgovarao o pročistaču voda

Foto : FENA

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić primio je u srijedu u Mostaru izaslanstvo Svjetske banke s kojima je razgovarao o puštanju u rad pročistača za tretman otpadnih voda te o ostalim temama vezanim za taj projekt.

Na sastanku je bilo riječi i o otvorenim pitanjima koja se vežu uz održivost samih postrojenja, ne samo u Mostaru već i u cijeloj BiH. Također, istaknut je i problem odlaganja mulja s kojim se susreću svi gradovi u BiH koji imaju pročistač otpadnih voda, priopćeno je iz Gradske uprave Mostara.

Naglašena je potreba za pronalaženje sistemskog rješenja na državnoj razini kada su u pitanju održivost postrojenja i zbrinjavanje mulja.

S tim u vezi Grad Mostar je dobio obećanje kako će tehnički eksperti Svjetske banke pomoći sa svojim iskustvima koje su stekli rješavajući slične probleme na ranijim projektima.

U delegaciji Svjetske banke bili su direktorica za operacije i strategiju za Europu i Centralnu Aziju Mariem Sherman te voditelj ureda Svjetske banke u BiH Emanuel Salinas sa saradnicima, a na sastanku je sudjelovala i glavna savjetnica Grada Mostara Radmila Komadina.

Nakon sastanka izaslanstvo je obišlo pročistač te se na mjestu događaja upoznalo s projektom.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime