Ponedjeljak, Decembar 10, 2018

Bez straha i cenzure

[vc_gallery interval=”3” images=”61110” img_size=”large”]

Serijal producira TV1 u saradnji sa univerzitetima i udruženjima studenata iz cijele BiH, a gosti emisija bit će kako studenti, tako i predstavnici akademske zajednice, nevladinih organizacija, resornih ministarstava i predstavnika bh. organa vlasti od kojih se očekuje aktivno rješavanje problema studentske populacije.

U projekat su uključeni Sveučilište u Mostaru, Univerzitet “Džemal Bijedić” Mostar, Univerziteti u Sarajevu, Banja Luci, Bihaću, Zenici, Tuzli, te Univerzitet Istočno Sarajevo

Nakon svake emisije TV1 će u formi pisma slati nadležnima zahtjeve studenata. U pismu će biti istaknute glavne poruke, definiran problem i predložena rješenja, a u emisijama će javno biti imenovani svi koji su se oglušili na dostavljeni zahtjev. Nakon što se u prvom ciklusu serijala obrade sve planirane teme, u drugom ciklusu se o tim temama ponovo govori, odnosno utvrđuje da li je problem riješen, zašto nije riješen, ko opstruira rješavanje… Ukratko, istraživanje i animiranje javnosti, vlasti, studentskih organizacija, uprave fakulteta i univerziteta, ne prestaje dok se problem ne riješi.

Ponedjeljak 21:00h

ARHIVA