Bjelica prelomio: Trener Dinama donio katastrofalne vijesti za bh. igrače u Zagrebu

Foto: EPA

Već duže vrijeme navijači, ali i stručnjaci zagovaraju ofanzivniji i tehnički jači Dinamo. Da bi se to dogodilo, nužne su promjene u sastavu, a jedan je igrač označen kao najslabija karika.

Amer Gojak bio je vrlo rezervisan protiv Ferencvarosa, a već duže vrijeme ne igra dobro. Lani je bio puno bolji, ali je svejedno bio glavni krivac za ispadanje iz Evrope. Promašio je zicer protiv Benfice u Zagrebu, a promašio je i prazan gol s pet metara u produžecima uzvrata u Lisabonu, a to je gol koji bi Dinamo praktički odveo dalje. Nakon tog promašaja Stojanović je dobio crveni, pa su Portugalci zabili i treći gol za potvrdu prolaza, piše direktno.hr.

Općenito, Gojak je lani bio puno silovitiji, agresivniji i manjak tehničke dotjeranosti kompenzirao je trkom i zalaganjem, što ove sezone nije slučaj.

Lovro Majer je pak iz drugog konačno “uskočio” u prvi plan. Jedan od najvećih talenata koje Hrvatska ima dugo je “grijao klupu” kod Bjelice, dijelom i zbog stalnih povreda, ali dijelom i zbog odluke trenera.

S vremenom Majer se sve više i više dokazuje, vidi to i Bjelica, a njegov ulazak u nastavku protiv Ferencvarosa prodrmao je ekipu. Njegovi ubačaji su “za prste polizati”, a tehnika i fina lijeva noga ono su što navijači vole gledati.

Ako Majer igra, onda mu neko treba čuvati leđa, a to su onda Ademi i Moro. Olmo ide u tom slučaju desno, a kolateralna žrtva toga bio bi Hajrović. Ni on nije dobar kao lani, iako je bolji od Gojaka, a da mu je ona lopta završila u mreži Ferencvarosa, umjesto na prečki, sada bi se “pjevala druga pjesma”.

Konačno bi Dinamo mogao vidjeti i prvi stoperski par u uzvratu. Dilaver i Theophile nasušno su potrebni, jer su Lešković i Perić samo solidni. Nisu oni ništa skrivili, ali ne ulijevaju neku sigurnost. Lešković je pomalo mlak i plašljiv, a Perić sa svojim dugim nogama izgleda nezgrapno i vrlo je osjetljiv na promjene smjera brzih driblera. Theophile i Dilaver nemaju tih problema, čvrsti su i stabilni, samo je pitanje u kakvoj će biti formi?

Bjelica će već u Gradskom vrtu imati generalnu probu za Budimpeštu, stoga već tamo možemo očekivati mnoge promjene u sastavu.